#2016-11-04 01:18:32 

cut-throat

Użytkownik

Posty: 44

Skąd: Tarnobrzeg

Wiek: 25

Nie wiem, czy to za sprawą tych programów kulinarnych, czy może dalekich podróży, ludzie zaczęli ostatnio używać do przygotowywania potraw rozmaitych składników, które jeszcze do niedawna były domeną regionow z których pochodzą. Jest tego mnóstwo i zauważyłem nawet, że moja żona się zabiera za eksperymenty. Co o tym sądzicie.
#2016-11-04 01:56:45 

Postrach

Użytkownik

Posty: 60

Skąd: Podkowa Leśna

Wiek: 34

To dobrze, że żona zaczyna coś kombinować, bo będziesz miał okazje zjesc cos innego niż tylko schabowy. Ja zawsze byłem zwolennikiem otwartej kuchni i jeśli cos nowego może smakowac bardzo dobrze, to czemu tego nie probować.
#2016-11-04 03:39:12 

cut-throat

Użytkownik

Posty: 44

Skąd: Tarnobrzeg

Wiek: 25

Mam nadzieję, że zona będzie wiedziała jak uzywać tych składników.
#2016-11-04 04:01:00 

Cassiopeia

Użytkownik

Posty: 28

Skąd: Rawicz

Wiek: 23

Jest duzo racji w tym co piszesz. Ja też to zauważyłam. Sama uzywam na przykład mąki z amarantusa, z którą spotkałam się po raz pierwszy u koleżanki. Taka otwartość na nowe produktyu pomaga uzyskiwać nowe kontakty, bo jak ugotujesz cos dobrego i dasz do spróbowania, to ciągle ludzie będą chcieli próbować twoich potraw.
#2016-11-04 05:36:02 

CarycaJoanna

Użytkownik

Posty: 74

Skąd: Gniezno

Wiek: 25

Ja może aż tak odległych regionów nie sięgam, ale za to staram się wprowadzac nowe produkty znane wczesniej z konkretnych potraw. Dużo eksperymentów prowadzę z białym makiem, bo uwazam, że to produkt niedoceniony w naszej kuchni.
#2016-11-04 08:15:44 

cut-throat

Użytkownik

Posty: 44

Skąd: Tarnobrzeg

Wiek: 25

Biały mak to zwykle do rogali szedł…
#2016-11-04 09:14:26 

Doriana

Użytkownik

Posty: 82

Skąd: Niechanowo

Wiek: 28

Kombinować można też ze znanymi produktami, tylko, że można je przygotować w trochę inny sposób. Blanszowane migdały w całości są między innymi takim produktem.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015